Een stukje Java in Farmsum

Ik ben Darsi. Ik kom van Jawa Tengah, midden Java, Indonesie. In januari 2015 kwam ik naar Nederland, naar Farmsum.

Ik houd van koken, het is mijn leven. Mijn gerechten zijn gebaseerd op de authentieke Javaanse keuken, vermengd met mijn eigen ideeën.

Wonend aan het oude Eemskanaal, genietend van het uitzicht, groeide het idee een “warung” te beginnen. (warung is Indonesisch voor kleine eenvoudige eetgelegenheid, waar mensen eten kunnen halen of ter plekke kunnen eten.)

Door gebruik te maken van een oude scheepswinkel uit 1810, waarbij ik een deel van het originele interieur intact heb gelaten, heb ik getracht de sfeer van de scheepswinkel  te behouden in mijn warung TOKO KAPAL. Dit is Indonesisch voor “Scheepswinkel”.

Ik hoop voor u een prettige eetgelegenheid te hebben gemaakt waar u uw kop koffie, snack of eten kunt genieten op een unieke locatie met een schitterend uitzicht op het havengebied aan het oude Eemskanaal met zijn vele schepen.

Ik streef ernaar zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Zo maken wij gebruik van zonne energie en van composteerbare en recyclebare materialen. 

Salamat datang,

Darsi de Vries

Mijn warung

De Javaanse keuken is een mix van smaken, zoekend naar balans en volmaaktheid.

De kruidige specerijen, sterk van smaak, worden gecompenseerd door verfrissende bijgerechten zoals Atjar, zoetzure komkommer.
Droge gerechten worden vergezeld door natte gerechten.

Daging, het vlees, word bereidt door marinades uren te laten inwerken. Santan, kokosmelk, is een onmisbaar ingredient in de Javaanse keuken.
Sajur, groenten, worden op smaak gebracht met Bumbu, kruidenmix.

Er wordt veel gebruik gemaakt van Katjang, pinda’s, en Kelapa parut, geraspte kokos.

Ik volg het concept van de Indonesische Warung. Ik bereidt en kook de hele dag en verkoop dan tot het op is.          

Op = Op!

De Warung is een afhaal-restaurant en tevens een kleine eetgelegenheid. U kunt uw maaltijd afhalen, mee naar uw huis nemen of nuttigen aan een van onze tafels.

We hebben geen bediening.
We schenken geen alcohol.
Wel hebben we koffie, thee en frisdranken.